Passersystem

Vad är ett passersystem?
I ett passersystem använder man elektroniska nycklar (Aptusnyckel) istället för mekaniska nycklar. Håll Aptusnyckeln framför läsaren (som sitter i anslutning till dörren eller grinden) och dörren låses upp.

Vad är en Aptusnyckel?
Aptusnyckeln är en elektronisk nyckel som består av plast och ett chip. Den har ett unikt nummer som läses av (via en läsare) för att få låsa upp en dörr eller exempelvis få åtkomst till tvättbokningssystem.

Kan man kopiera en Aptusnyckel?
Nej, varje nyckel har en unik niosiffrig kod.

Vilka nycklar ersätter Aptusnyckeln?
Aptusnyckeln ersätter den nyckel som tidigare gett oss tillträde till gemensamma utrymmen som t ex till soprum och tvättstuga.

Vad händer om jag tappar min Aptusnyckel?
Var noga med att behandla din nyckel på samma sätt som en vanlig nyckel.
Om du tappat din tagg eller fjärrkontroll ska du genast kontakta vår medlem Juraj Feljan på juraj.feljan@brfpoeten.se för att få hjälp att spärra taggen/fjärrkontrollen.

Varför är det nummer på Aptusnycklarna?
Det är vanligt att fastighetsägaren delar ut tre till fem nycklar per lägenhet. När man ger Aptusnycklarna olika behörigheter är siffrorna till för att lägenhetsinnehavaren ska kunna särskilja nycklarna ifrån varandra. Man kan till exempelvis göra så att barnens nycklar ej kan öppna källardörrar eller garageutrymmen.

Vad händer vid strömavbrott?
Systemet har batteribackup, vilket gör att man kan använda sin nyckel även om det blir strömavbrott.

Varför ska vi inte använda oss av traditionella nycklar?
Säkerheten sjunker för varje nyckel som försvinner eller kopieras. Ett mekaniskt lås är inte tidsstyrt och traditionella nycklar kan användas av obehöriga dygnet runt.