Ny medlem

Välkommen till oss i BRF Poeten! Här följer information som är bra att känna till som ny medlem.

Fastigheten har ett elektroniskt låssystem till entréer, grindar och gemensamhetsutrymmen och ett bokningssystem för tvättstugan och övernattningslägenheten, mer information om systemet hittar du under fliken Boka. Där framgår också hur du kopplar porttelefonen till ditt telefonnummer.

Rutinen vid inflytt är att alla taggar tillhörande din lägenhet får ett spärrdatum satt till en månad efter ert tillträde. Du behöver kontakta vår medlem Juraj Feljan på juraj.feljan@brfpoeten.se och ange vilka taggar som du har fått av säljaren för att spärren ska tas bort. Detta är en säkerhetsåtgärd.

Din entré har även en portkod som du kan ta reda på från förvaltaren. Det är viktigt att veta att portkoden bara fungerar dagtid, vilket också är en säkerhetsåtgärd. Andra tider öppnas dörren med tagg.

Förvaltaren märker upp din brevlåda och dörr med ditt efternamn. Ibland kan det dock behövas en påminnelse.

Tvättstugan finner du vid portalen mot Eyvind Johnsons gata, bredvid soprummen.

Gästlägenheten, styrelserummet och föreningens postfack finner du på Franzéngatan 40, plan -1. Mer information om gemensamhetsutrymmena hittar du under fliken Boende.

I avgiften ingår telefoni, bredband och digital-TV. Föreningen har ett gemensamt abonnemang hos Telia, Vid inflytt kontaktar du Telia och registrerar abonnemanget för just din lägenhet i ditt namn. Det kostar inget extra och efter registreringen kommer du kunna beställa fler TV program, höja bredbandshastigheten med mera. Kontakta Telias kundtjänst på https://www.telia.se/privat/kontakt.

Som ny medlem bör du särskilt notera att föreningen inte har ett kollektivt bostadsrättstillägg. Detta innebär att bostadsrättstillägget behöver inkluderas av varje medlem vid tecknande av hemförsäkring.

Styrelsen publicerar löpande information från föreningen på föreningens hemsida och rekommenderar att du då och då kollar den efter nya nyhetsinlägg. Ifall du vill få mejlnotiser när vi publicerar något nytt, kan du få till det genom att skapa ett konto på vår hemsida, kolla https://brfpoeten.se/boende/inloggning-till-hemsidan/.

Det finns tre cykelrum i föreningen och du har tillgång till ett av dem. Fråga din säljare eller förvaltare vilket. I din port har du ett barnvagnsrum. Ditt källarförråd behöver inte nödvändigtvis ligga i din port.

BRF Poeten ansvarar för de två grindarna till innergården från Eyvind Johnsons gata. Grindarna från Harry Martinsons gata förvaltas av BRF Lycksaligheten. Ifall dina taggar inte fungerar där, behöver du kontakta grannföreningen https://lycksaligheten.se.

Det finns mer matnyttig information på denna hemsida så klicka gärna runt och bekanta dig med föreningen.

Om du har problem med lägenheten vänder du dig till vår förvaltare.

Vi hoppas att du kommer trivas i föreningen och är alltid välkommen att engagera dig i föreningens olika frågor.