Filterbyte genomförs den 24 september

Folkfilter kommer den 24 september att leverera och installera nya tilluftsfilter, d.v.s. de filter som sitter bakom elementen.

De filter som installeras är progressiva pollenfilter som tar bort partiklar ur luften. För de boende som så önskar kan även kolfilter med aktivt kol för att ta bort eventuella dofter och odörer utifrån sättas in. Dessutom erbjuds köksfilter som diskas i maskin, se nedan.

Kl. 09.00 startar installationen i Hornsbergs Strand 49 och Hornsbergs Strand 55 därefter i tur och ordning Hornsbergs Strand 43, Hornsbergs Strand 59, Eyvind Johnsons gata 7, Franzéngatan 34 och sist Franzéngatan 40 där ett lag arbetar uppifrån och ett lag nerifrån.

Installatörerna arbetar i två team om fyra till fem vitklädda overallflickor och -pojkar, som tassar in försiktigt i strumplästen och byter filtren. Installatörerna behöver behöver ca en meters svängrum framför varje fönster utom i köket där det inte sitter filter.

Eftersom vi har serviceläge på låsen i ytterdörren som tillåter styrelsen att komma in om ni inte kan vara hemma, ber vi er informera styrelsen om detta är fallet och sätta låset i serviceläget, så ordnar vi filterbytet. Serviceläget når man genom att låsa dörren utifrån och sedan ta ut nyckeln i läge ”kl. 10” – se bild nedan.

Alternativt kan vi hänga filter på dörren tillsammans med en instruktion hur man byter själv om ni inte är hemma och låset inte är i serviceläget.

Kolfilter – Kolfiltret är inget partikelfilter. Kolfilter innehåller aktivt kol som kemiskt reagerar med doftmolekyler och neutraliserar dem. Kolfiltret har en livslängd på ca sex månader. Kolfiltret sätts in tillsammans med det progressiva pollenfiltret. Efter sex månader byter man kolfiltret, det gör ni själva ganska enkelt. För att få kolfilter säger ni till filterbytarna när de kommer. Filtren kostar 110:-/ st. inkl. moms.

Köksfilter – Vi kan erbjuda Er köksfläktsfilter i metall. De diskas i maskin och håller längre. Filtren kostar 350:- inkl. moms. Säg till filterbytarna så får ni dem installerade med detsamma.

Köks- / kolfilter betalar ni med kort eller swish direkt till installatörerna.

Har ni några frågor är ni välkomna att kontakta bostadsrättsföreningens styrelse.